dimarts, 15 de desembre del 2009

5.Tancament del curs i avaluació


Avaluació del Blog

Després de fer una relectura del meu Blog haig de dir que estic molt contenta i satisfeta de les possibilitats de la pròpia eina i de la tasca realitzada.

El blog ens ofereix un molt bon espai de reflexió i d’intercanvi d’informació. Encara que en aquest cas ningú hagi fet cap comentari de les entrades que hi he creat és una possibilitat que ens ofereix i crec que és molt enriquidora i adequada. A través del blog podem conèixer altres punts de vista (els dels companys) i no només aprendre de les seves opinions sinó també dels recursos i eines que aporten addicionalment com els enllaços o els videos. D’aquesta manera el blog ens permet realitzar un paper actiu dins l’aprenentatge de l’assignatura i possibilita també un treball col•laboratiu. També hi és fonamental el treball reflexiu que ens permet. Jo ja havia utilitzat aquest recurs en l’escola on treballo i estic molt contenta de les aplicacions que té.

El que ha estat una novetat més gran per mi és la utilitat que ens ofereix la WebQuest. M’ha semblat una eina interessantíssima per treballar molts àmbits escolars i la possibilitat d’adaptar-ho per edats obrint més camps i aplicacions. De ben segur que ho intentarem introduir a l’escola per treballar diferents temàtiques que siguin molt interessants per als infants.

Avaluació de l’assignatura

L’avaluació que en faig és excel•lent. L’aprenentatge sempre és dinàmic i així ho hem vist al llarg de l’assignatura. També hem après a saber fer un ús crític i reflexiu dels recursos que tenim al nostre abast i conèixer diferents actituds i les seves conseqüències en el tractament de la diversitat.

Aquesta assignatura m’ha permès enriquir-me personalment a través del debat, el treball en grup i el treball individual de les diferents parts de l’assignatura. Crec que tots hem vist de primera mà l’alt potencial educatiu que ens ofereix el Blog i la WebQuest i descobrir la gran quantitat de recursos informàtics existents, la seva diversitat i la necessitat de ser crítics amb ells per tal de saber discriminar correctament els usos que se'n poden derivar.

Finalment comentar que aquesta assignatura ens ha ofert a tots i a totes un treball participatiu i de grup que ens ha fet enriquir-nos encara més i motivar-nos en cada nou aprenentatge.